top of page
karijn_sieben_ 10_edited_edited.jpg

Over mij

 

Altijd ben ik geïnteresseerd geweest in de mens. Ik werk ruim 20 jaar, in verschillende rollen, binnen de jeugdzorg, het voortgezet onderwijs en het welzijnswerk. Dat doe ik vanuit mijn hart en met veel passie. Met een open, nieuwsgierige blik kijk ik naar wat mensen beweegt. Toegewijd luisteren en vragen stellen doe ik van nature. De ander écht zien en horen! Wie is zij of hij, welke talenten heeft iemand en welke behoeften? Waar zit pijn en waar komt dit vandaan? Welke rol spelen omgeving, maatschappelijke druk, gezin van herkomst, trauma, voorouders? En bovenal: wat geeft het leven zin en plezier?

Tijdens mijn studie Personeel&Arbeid, wist ik dat ik loopbaanbegeleiding wilde combineren met voelen en zingeving. Je lijf is wijs en kan je zo veel vertellen. Je hart volgen en plezier hebben, dat werkt, ook in je carrière. Tijdens mijn studie Humanistiek leerde ik op wetenschappelijk niveau over zingeving, spiritualiteit en het begeleiden van mensen. Het leven van een zinvol leven kreeg hier volop aandacht en dat heeft het ook in mijn werk. 

 

Binnen de intuïtieve opleidingen leerde ik veel over mezelf. Als kind al, was ik erg gevoelig. Afgestemd zijn op mijn omgeving maakte vooral dat ik me aanpaste aan hoe ik dacht 'dat het hoorde'. Rond mijn achttiende begon ik hiervan de gevolgen voor het eerst te merkenHulp van een coach of therapeut was prettig en waardevol, maar vaak cognitief gericht.

 

Binnen de intuïtieve opleidingen ging ik me meer en meer verbinden met mezelf. Ik ging voelen wat ik voelde en kon dit steeds meer accepteren. Ik nam mezelf serieus door goed naar mijn lijf en mijn intuïtie te luisteren. Ik onderzocht belemmerende overtuigingen die ik had. Ik ging keuzes maken die goed waren voor mij ipv me aan te passen aan wat ik dacht dat de standaard was. Ik creëerde omstandigheden waarbij ik me prettig voelde en die ik nodig had. Ik vulde mijn leven in vanuit mijn voorwaarden. Ook maakte ik ontwikkeling door op het gebied van intuïtief en energetisch werk. Mijn gevoeligheid werd meer en meer mijn kompas, mijn talent, zowel in werk als privé

De opleiding tot intuïtief coach gaf me nog meer handvatten om mijn ervaring vanuit werk, studies en levenservaring in te zetten als coach! 

 

Als coach put ik uit verschillende methodieken vanuit Oosterse en Westerse mensvisies, waarin ik me heb ontwikkeld tijdens verschillende opleidingen en trainingen;  mindfulness, voice dialogue, systemisch werk, intuïtieve coaching, energetisch werk, natuurcoaching, yoga nidra, innerlijk kind werk, RET, traumasensitief werken, ademwerk en (geleide) meditatie. 

Ik houd van het leven. Vaak diep voelend, tegelijkertijd nuchter, luchtig en met humor. Gevoel, intuïtie en rust mogen van mij een grotere rol krijgen in de westerse wereld vol hectiek, prikkels en verwachtingen. Stil staan is van groot belang voor mij en ik denk voor veel mensen. Zo kan ik ontspannen, voelen wat belangrijk is en hoe het met me gaat. Zo kan ik voelen wat ik nodig heb om in balans te zijn.

 

Ik houd van de magie en de rust van de natuur. Zij helpt me te ontspannen én op te laden. Ook in coaching werk ik graag in en met de natuur. Wij zijn onderdeel van de natuur. Je komt er tot rust, het ontspant je systeem. Verbinding met de natuur betekent verbonden zijn met je eigen natuur. De natuur kan krachtig en helder spiegelen en op deze manier prachtig ondersteunen in coachvraagstukken. 

Vanuit een combinatie van bovenstaande ervaringen begeleid ik mensen op hun levenspad. Dat doe ik met heel veel plezier.

karijn intuïtief coach & trainer
https://www.karijn.com/over-mij
https://www.karijn.com/over-mij
bottom of page